Яка сковорідка найкраща
Звичайно, вибрати найкращу сковороду з величезної кількості присутніх на ринку пропозицій, практично, неможливо. Сковорідки відрізняються одна від одної матеріалом виготовлення, дизайном, наявністю кришки, наявністю, відсутністю і типом антипригарного покриття, матеріалом і способом кріплення ручки, діаметром, висотою, товщиною стін і іншими функціональними характеристиками. Крім цього, існують спеціальні сковорідки - традиційні, для млинців, гриль, вок і так далі. І тим не менше, якщо Ваші можливості не дозволяють Вам мати кілька сковорідок на кухні або Ви хочете зробити подарунок, то як вибрати близький до ідеалу варіант. Спробуємо розібратися.
Почнемо з матеріалу, з якого виготовлена сковорідка. Кожен матеріал має свої плюси і мінуси. Чавун володіє відмінними антипригарни властивостями, але важкий і схильний до корозії. Нержавіюча сталь забезпечує антикорозійність, але допускає пригорання продуктів і вимагає особливого догляду. Алюміній легкий, стійкий до фізичних навантажень, але не має антипригарних властивостей. І все ж, ми рекомендуємо зупинитися на алюмінієвій сковорідці з антипригарним покриттям. Вона зручна, довговічна і забезпечує відмінну якість приготування страв.
Стінки сковорідки не повинні бути дуже тонкими, інакше ніяке покриття на вбереже Ваше блюдо від пригорання. Мінімально допустима товщина стінок - 2,3 мм. Ідеальна, на наш погляд, товщина - 3,5 мм.
Товщина дна також сильно впливає на якість приготування страв і довговічність сковорідки. Ми вважаємо, що оптимально вона повинна бути не менше 4 мм.
Вибираючи сковорідку, радимо зупинитися на двошаровому внутрішньому антипригарному покритті. Вироби з таким покриттям трохи дорожче, ніж з традиційним, але мають свої переваги і прослужать Вам довше.
Ручка. Знімна ручка має свої переваги: забезпечує зручність зберігання, дозволяє використовувати сковороду для приготування їжі в духовці. У той же час, з точки зору безпеки, ми рекомендуємо монолітну ручки виготовлену з термостійкого матеріалу, наприклад, з прогумованого бакеліта. Він не нагрівається, має приємну текстуру і добре лягає в руку, а також, легкий у догляді.
Наявність кришки з термостійкого скла дає можливість використовувати сковорідку як з кришкою, так і без неї. Додатковим бонусом може послужити спеціальний дизайн дна, який забезпечує рівномірне нагрівання і сприяє рівномірному доведенню страви до готовності.
Крім цього, сковорідка повинна підходити для плити, на якій її збираються використовувати. Не повинно бути обмежень по догляду, в тому числі і по можливості мити в посудомийній машині.
Якщо ж сковорода призначена для подарунка, індивідуальна подарункова упаковка буде вельми до речі.
У нашому інтернет-магазині сковорідок всім перерахованим вище якостям відповідає сковорода Lessner Master Chef Line 88368